Közúti baleset

Balesetet okozott? Eljárás indult Ön ellen? Képviseljünk Önt az eljárás minden szakaszában! Segítünk az enyhítő körülmények felkutatásában és az eredményes védekezési stratégia kidolgozásában!

Ittas vezetés

Ittasan vezetett? Elszíneződött a szonda? Vérvétel? Büntetőeljárás  vagy szabálysértési eljárás indult Ön ellen ittas vezetésért? Elvették a jogosítványát? Forduljon szakértőhöz! Azonnali segítséget nyújtunk!

Kártérítés

Balesetben megsérült? Összetört az autója? A biztosító nem fizet? Segítünk a jogos kártérítési igényében! Képviseljük  Önt a biztosítóval, a károkozóval szemben, illetve a bírósági eljárásban! Teljes körű képviselet!

Közúti baleset

A közúti baleset okozása gondatlan bűncselekmény. Ez az egyik megkülönböztető ismérve a kizárólag szándékosan elkövethető közúti veszélyeztetés bűncselekményével szemben. A közúti balesetet, mint bűncselekményt csak olyan személy követheti el, aki a közúti közlekedési szabályok hatálya alatt áll. Nem tartoznak e körbe az utasok, gyalogosok, mivel a Btk. vonatkozó szabálya nem minősülnek közlekedési szabályoknak a gyalogosokra és utasokra vonatkozó rendelkezések.

Közúti baleset okozása esetén a tettes szempontjából nincs jelentősége annak, hogy a közúti baleset elkövetésekor rendelkezett-e járművezetésre jogosító okmányokkal vagy sem. A bűncselekmény megállapítására akkor kerülhet sor, ha az elkövető a közlekedési szabályok megsértésével másnak, másoknak 8 napon túl gyógyuló súlyos testi sértést okoz. Ha a sérülés 8 napon belül gyógyul, a tettes szabálysértés elkövetése miatt vonható felelősségre. Ebben az esetben a pénzbüntetés mellett vezetéstől eltiltásra lehet számítani.

Közúti baleset esetén hatékony védelem!
0620 806 16 06

Ha rendőri intézkedés történik a közúti balesettel kapcsolatban : a rendőri helyszínelés során csak és kizárólag olyan jegyzőkönyvet írjon alá, amelyeket előzőleg elolvasott és amelyek pontosan tartalmazzák a nyilatkozatát. Jogában áll az intézkedő rendőröket a helyszínen található nyomokról, vagy fellelt tanúk nevéről jegyzőkönyv felvételére kérni, és mindazt kérhetjük jegyzőkönyvbe venni, amit a baleset során fontosnak találunk.

Ügyvédi tipp közúti baleset esetén:

  • A rendőrségi helyszínelés során ügyeljen arra, hogy a helyszínelők pontosan és alaposan rögzítsék a történteket! Készítsen Ön is fényképfelvételeket a helyszínen!
  • Amennyiben kívülálló személy látta a balesetet, kérje el nevét, elérhetőségét, és adja át a kiérkező rendőrnek!

Az eljárás során minden esetben részt veszünk ügyfeleinkkel együtt az eljárási cselekményeken.

Személyes konzultációért kattintson ide!

Kapcsolat

SZÉKELY ANDREA ÜGYVÉDI IRODA

Iroda: 1036 Budapest, Evező utca 6.
Telefon/ fax: +36 1 201 5397
Mobil: +36 20 806 1606
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Jog-Blog

Társoldalak

websas.hu