Közúti baleset

Balesetet okozott? Eljárás indult Ön ellen? Képviseljünk Önt az eljárás minden szakaszában! Segítünk az enyhítő körülmények felkutatásában és az eredményes védekezési stratégia kidolgozásában!

Ittas vezetés

Ittasan vezetett? Elszíneződött a szonda? Vérvétel? Büntetőeljárás  vagy szabálysértési eljárás indult Ön ellen ittas vezetésért? Elvették a jogosítványát? Forduljon szakértőhöz! Azonnali segítséget nyújtunk!

Kártérítés

Balesetben megsérült? Összetört az autója? A biztosító nem fizet? Segítünk a jogos kártérítési igényében! Képviseljük  Önt a biztosítóval, a károkozóval szemben, illetve a bírósági eljárásban! Teljes körű képviselet!

Járművezetés tiltott átengedése

A bűncselekmény kapcsolódik az ittas vagy bódult állapotban elkövetett járművezetéshez.

Ennél a bűncselekménynél az elkövető saját magatartásával biztosítja, azt, hogy az ittas, vagy bódult állapotban lévő járművezető a volán mögé üljön. Így közvetett módon veszélyezteti a biztonságos közlekedést.

Kérdése van? A szakértő válaszol!
0620 806 06 16

A bűncselekmény elkövetési magatartása a járművezetés átengedése harmadik személy számára. A bűncselekmény csak szándékos elkövetés esetén valósul meg. A bűncselekménnyé nyilvánítás feltétele, hogy az elkövető szeszesitaltól befolyásolt állapotban lévő személynek adja át a jármű vezetését. Az elkövetőnek fel kell ismernie, hogy a személy korábban alkoholt fogyasztott( erre következtethetünk: az elkövető viselkedése, megnyilvánulásai, illetve az alkoholfogyasztás tényének ismerete.)

A cselekmény csak akkor büntetendő, ha a járművezetésre alkalmatlan állapotban lévő személyeknek engedi át a tettes a jármű vezetését.

A bűncselekmény elkövetője az a személy, aki a jármű vezetését az ittas vagy bódult állapotú harmadik személynek átengedi. Ezt megteheti a jármű tulajdonosa, birtokosa, üzembentartója és az is, aki a jármű felett tényleges rendelkezési jogot gyakorol. A bűncselekmény megvalósul  akkor is, ha nem az elkövető adja át  a jármű kulcsát, de hagyja, hogy az ittas vagy bódult személy magához vegye azt.

Súlyosabban minősül a cselekmény, ha maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást vagy tömegszerencsétlenséget, halált, kettőnél több ember halálát vagy halálos tömegszerencsétlenséget okoz.

Személyes konzultációért kattintson ide!

 

Kapcsolat

SZÉKELY ANDREA ÜGYVÉDI IRODA

Iroda: 1036 Budapest, Evező utca 6.
Telefon/ fax: +36 1 201 5397
Mobil: +36 20 806 1606
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Jog-Blog

Társoldalak

websas.hu