Közúti baleset

Balesetet okozott? Eljárás indult Ön ellen? Képviseljünk Önt az eljárás minden szakaszában! Segítünk az enyhítő körülmények felkutatásában és az eredményes védekezési stratégia kidolgozásában!

Ittas vezetés

Ittasan vezetett? Elszíneződött a szonda? Vérvétel? Büntetőeljárás  vagy szabálysértési eljárás indult Ön ellen ittas vezetésért? Elvették a jogosítványát? Forduljon szakértőhöz! Azonnali segítséget nyújtunk!

Kártérítés

Balesetben megsérült? Összetört az autója? A biztosító nem fizet? Segítünk a jogos kártérítési igényében! Képviseljük  Önt a biztosítóval, a károkozóval szemben, illetve a bírósági eljárásban! Teljes körű képviselet!

Ittas vezetés

Válassza Ön is ittas járművezetésre szakosodott közlekedési ügyvédi irodánkat!

- specialisták vagyunk, ez a fő szakterületünk,

- célunk a büntetés minimalizálása,

- részletesen kidolgozzuk védekezését,

- minden eljárási cselekményen részt veszünk,

- folyamatos kapcsolattartás, soron kívüli konzultációk

Ha Magyarországon valaki ellen ittas vezetés miatt indítanak eljárást, akkor kétfajta eljárásra számíthat: szabálysértési vagy büntetőeljárásra. Hogy melyiknek a lefolytatására kerül sor, az egy dologtól függ, hogy az elkövető vérében milyen mennyiségben van jelen az alkohol, vagyis vérének mennyi az alkoholkoncentrációja. Amennyiben 0,5 ezrelékes véralkoholszintet nem haladja meg a vezetés időpontjára mért érték, szabálysértésről, a felett pedig bűncselekményről van szó.  

Az ittas járművezetés bűncselekménye már a szeszes italtól befolyásolt állapotban történő járművezetéssel megvalósul. Az alkoholos befolyásoltság fennállása akkor állapítható meg, ha a véralkohol-koncentráció foka és klinikai tünetek alapján arra a következtetésre lehet jutni, hogy a járművezető a szeszes ital fogyasztása miatt nem képes a biztonságos vezetésre.

Ittas vezetéssel kapcsolatos ügyeket az ország egész területén vállalunk!
0620 806 16 06

Az alkoholos befolyásoltság meglétének vizsgálatakor a véralkohol-vizsgálat eredménye az irányadó:

  • 0,30 alatt negatív,
  • 0,31-0,50 között: ivott, de alkoholosan nem befolyásolt,
  • 0,51-0,80 között: igen enyhe,
  • 0,81-1,50 között: enyhe,
  • 1,51-2,50 között: közepes,
  • 2,51-3,50 között: súlyos,
  • 3,51 felett igen súlyos fokú az alkoholos befolyásoltság, heveny alkoholmérgezés fennállása sem zárható ki.

Bővebben az ittas vezetéssel kapcsolatos  vérvizsgálatról és az orvosszakértői véleményről

Milyen jogkövetkezményekre számíthat az ittas vezető?

Mind a szabálysértést, mind a büntetőeljárást megvalósító ittasság esetén pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra kell számítani.  A Dr. Székely Andrea Ügyvédi Iroda minden esetben egyedi védekezési stratégiát dolgoz ki. Az eljáró hatóságnak lehetősége van arra, hogy a járművezetéstől eltiltás szankció alkalmazásától eltekintsen, vagy csak meghatározott járműkategóriára vonja be az ittas vezető jogosítványát.

Mellőzhető-e az eltiltás szankció alkalmazása?

Természetesen igen, de csak szűk körben. Ittas vezetésre szakosodott ügyvédi irodánk  tudja, hogy ittas vezetés esetén milyen speciálisan figyelembe vehető enyhítő tények, körülmények vannak!

Kötelező utánképzés, ha a jogosítványát elveszik:

A jogosítvány újbóli megszerzéséhez utánképzésen is részt kell venni. Ennek keretében KRESZ és vezetési vizsgát kell tenni, valamint pszichológus is véleményt ad. Emellett pszichoterápiás csoportfoglalkozásra is járni kell.  Az utánképzés nagyon drága, átlagosan 200- 300 ezer forintba kerül.

A  törvény a szeszes italtól befolyásolt állapottal azonos módon bünteti a vezetői képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt történő járművezetést (bódult állapotban történő járművezetés). Ilyen szernek tekinthetők a kábítószer és a pszichotróp anyagok. (A kábítószerek felsorolását 1/1968. (V. 12.) BM-EüM együttes rendelet mellékletei, a pszichotróp anyagok jegyzékét az 1979. évi 25. törvényerejű rendelet melléklete tartalmazza.) A vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatti járművezetés csak az eset összes körülményeinek, az elsődleges orvosi vizsgálat, a tájékozódó és megerősítő toxikológiai és esetleges alkoholos vizsgálatok adatai alapján állapítható meg.

Minden ittas vezetés ügyében egyedi védekezési stratégiát dolgozunk ki. Közlekedési ügyekre így ittas vezetésre szakosodott ügyvédi Irodánk együtt működik igazságügyi orvos szakértővel, aki aktívan közreműködik az eljárásban, ezzel is segítve munkánkat!

 Személyes konzultációért kattintson ide!

Kapcsolat

SZÉKELY ANDREA ÜGYVÉDI IRODA

Iroda: 1036 Budapest, Evező utca 6.
Telefon/ fax: +36 1 201 5397
Mobil: +36 20 806 1606
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Jog-Blog

Társoldalak

websas.hu