Közúti baleset

Balesetet okozott? Eljárás indult Ön ellen? Képviseljünk Önt az eljárás minden szakaszában! Segítünk az enyhítő körülmények felkutatásában és az eredményes védekezési stratégia kidolgozásában!

Ittas vezetés

Ittasan vezetett? Elszíneződött a szonda? Vérvétel? Büntetőeljárás  vagy szabálysértési eljárás indult Ön ellen ittas vezetésért? Elvették a jogosítványát? Forduljon szakértőhöz! Azonnali segítséget nyújtunk!

Kártérítés

Balesetben megsérült? Összetört az autója? A biztosító nem fizet? Segítünk a jogos kártérítési igényében! Képviseljük  Önt a biztosítóval, a károkozóval szemben, illetve a bírósági eljárásban! Teljes körű képviselet!

Cserbenhagyás

Cserbenhagyás akkor valósul meg, ha a közlekedési balesetben érintett jármű vezetője nem áll meg a helyszínen, illetve úgy távozik onnan, hogy nem győződik meg arról hogy van-e a helyszínen segítségnyújtásra szoruló sérült személy. A cserbenhagyás tehát a megállási és meggyőződési kötelezettség elmulasztását jelenti egy olyan baleseti szituációban, amely magában hordozza a sérülés bekövetkezésének valószínűségét.

Cserbenhagyás esetén a közlekedési ügyvéd segít!
0620 806 16 06

A cserbenhagyás elkövetője a törvény szövegezése értelmében a közlekedési balesettel érintett jármű vezetője, aki lehet a baleset okozója vagy a balesetet szenvedő jármű vezetője is. A balesettel érintett jármű vezetője az is, aki az előtte haladó jármű ütközése miatt kényszerül az útvonalát hirtelen megváltoztatni (úttestről letérés, lecsúszás stb.) mert így kerülheti csak el az ütközést. A
járművezetővel együtt utazó utas, illetőleg gyalogos felelőssége tettesként vagy társ tettesként nem állapítható meg. A bűncselekmény kizárólag szándékosan követhető el, ha az elkövető észlelte a közlekedési balesetet, és ennek ellenére nem állt meg. A cserbenhagyás megállapítására csak akkor kerülhet sor, ha súlyosabb bűncselekmény, így a segítségnyújtás elmulasztása nem valósul meg.

Ha a baleset helyszínén sérült, segítségnyújtásra szoruló személy van nem cserbenhagyás, hanem segítségnyújtás elmulasztása miatt vonható felelősségre az elkövető ha megállás nélkül továbbhajt.

Személyes konzultációért kattintson ide!

Kapcsolat

SZÉKELY ANDREA ÜGYVÉDI IRODA

Iroda: 1036 Budapest, Evező utca 6.
Telefon/ fax: +36 1 201 5397
Mobil: +36 20 806 1606
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Jog-Blog

Társoldalak

websas.hu